Pcland Online Kosár tartalma: 0 tétel: 0,- Ft
Menü
Bejelentkezés
Információs menüpontok
menuTermékek
Pcland kód: 121832
Gyártó: noname
Gyártói cikkszám: MAXX_OEM
Jótállás: 1 év
Utolsó frissítés: 2018.06.23 07:45:56
Mikor kaphatom meg? Ha most megrendeli, akkor: Budapesten a Jász utcai üzletünkben JÁSZ UTCAI ÜZLETÜNKBEN:2018.06.25 FOXPOST automatából FOXPOST AUTOMATÁBÓL:2018.06.26 24H futárszolgálattal FUTÁRRAL:2018.06.26 budapseti Pick-Pack ponton BUDAPESTI PICK-PACK PONTON:2018.06.26 vidéki Pick-Pack ponton VIDÉKI PICK-PACK PONTON:2018.06.27
Értékelés:
A termék jelenleg nem rendelhető!

Termék leírás

Az ATX-es tápegységek egy gyakori hibája az úgynevezett "megszaladás". A táp meghibásodásakor a +5 Volt helyett kb. 25-30 Volt-ot ad le, ezzel párhuzamosan a többi feszültsége is megemelkedik. Ez a folyamat néhány századmásodperc alatt játszódik le, visszafordíthatatlan, mivel a tápegység kontrolláló része válik elsőnek működésképtelenné. A feszültség addig növekszik, amíg valamely, a tápegység által tönkretett eszköz rövidzárlata le nem égeti a tápegység végfokozati részét. Ez a hiba általában bekapcsoláskor jelentkezik.
A keletkező feszültségtöbblet a tápegységen kívül, a számítógép egyéb alkatrészeit is tönkreteszi. Pl. Winchester, CD-ROM, processzor, memória, videokártya, stb. Mivel az így tönkretett alkatrészen jól látható égési és olvadási nyomok jelentkeznek és egyszerre több alkatrész sérül, ezek garanciális cseréje, illetve javíttatása körülményes, és a legtöbb esetben a javítás nem gazdaságos.
A fent leírt problémákra kinál egy lehetséges megoldást a "gépvédő áramkör", amely figyeli a +5 voltos ágat, és abban az esetben, ha ez meghaladja a 5.6 voltot, rövid idő alatt blokkolja a tápegység kimeneti ágát, ezzel megakadályozva a túl magas feszültségek kialakulását. Amennyiben a tápegység feszültsége csak átmenetileg emelkedett meg, csak a tápegység rövidzárvédelmét hozza működésbe. Ilyenkor a tápegység áramtalanítása után, újra működőképes.
Abban az esetben ha "megszaladás" okozta a feszültségnövekedést, a tápegység további használatra nem alkalmas, javításra, cserére szorul.
A "gépvédő" jelenlegi változata figyeli a 12 Voltos ágat is. Ennek beépítésére azért került sor, mert néhány tápegység már új állapotában is hibásan, a megengedettnél nagyobb 13.5-15 Volt körüli feszültséget ad le a 12 Voltos ágon.
A beépítése egyszerű, szakmai felkészütséget nem igényel. A tápegység bármely szabad csatlakozója felhasználható erre a célra.
Ezen áramkör villámcsapás ellen nem nyújt védelmet, erről más módon kell gondoskodni

Technikai jellemzők

Súly
2.59
Gyártó
noname

Vélemények

Bejelentkezés
Telefonos elérhetőségeink:
(nyitvatartási időben: H-P 10-18 között)
telefonos elérhetőségeink
Kosár tartalma
Összesen: 0 tétel: 0,- Ft
Ország boltja 2014 - minőségi díj első helyezés
Pcland Online Blog
Pcland Online Blog
Mastercard

Cofidis Online Áruhitel
foxpost csomagpontok

MC CERT ISO 9001