Pcland Online Kosár tartalma: 0 tétel: 0,- Ft
Menü
Bejelentkezés
Információs menüpontok
menuTermékek

Ingyenes kiszállítás 10.000 Ft-tól Foxpost automatákba és 20.000 Ft-tól Pick-pack pontokra!

A házhoz szállítás díja 1.990 Ft vidékre és 1.270 Ft Budapestre.


Megérkezett!

Kicsit olyan érzésem van, mintha karácsony lenne. De a nyár közepén!? Hát, nem minden nap kapunk új „végleges” szoftvert.
               
Igen, kedves Hölgyeim és uraim, a Windows 10 megérkezett és már kapható (kattintson)!

Ha vesszük a redmondi szoftver óriás operációs rendszerekre kialakított „sémáját” – egy jó szoftver, egy rossz (pl: Windows 98: jó, Windows Me: rossz, Windows XP: jó, Windows Vista: rossz, Windows 7: jó, Windows 8/8.1: rossz), akkor most megint egy jó operációs rendszert kell kapnunk. Rengeteg ígéretet kaptunk, rengeteg hírrel bombáztak minket, de most lehull a lepel.
               
Amit a Windows 8/8.1-ről is elmondtak a fejlesztők, hogy megelégszik kisebb erőforrással is, azt most is hirdették a Windows 10 esetében. Nem is lódítottak, a szoftver valóban nem kényezteti a képzeletbeli hasát és saját működése mellett - tesztgépünk karcsú számítási képességeiből is - hagyott erőforrást más programoknak. A telepítés szuper gyors volt, a rendszerben történő kattintgatások sem lassították a Windows 10 infúzióra kötött öreglányt, mondhatni megfiatalította a vasat. Egy szó, mint száz, akinek a Win7 futott, annak nem leszek gondja W10-zel sem.
               
Az igazat megvallva nem tartottam rossznak a Windows 8.1-es verzióját sem. Remek memória kezelés, gyors, stabilan fut kb. 2 éve. 
Ami igazán hiányzott a START menü. Igen, mindnyájunk kedvenc gombja a bal alsó sarokban. Illetve nem is gomb, mert azt visszakaptuk még a 8-ban, hanem a menü. „A startmenü, csak az a szép zöld startmenü… az fog hiányozni” – Mondta Poldi bácsi elcsukló hangon. Na, ez eljutott Redmondba, ahol azonnal vissza is csempészték a gombot, a menüt, meg némi plusz Metro-zott menürendszert. A látvány igen impozáns, rendesen görcsölhettek rajta, elvégre a 8 bukását többek között a START menü hiánya okozta. Az már csak hab volt a tortán, hogy az élő csempék még a pocakjukat is kényeztették némi RAM-mal. De most visszakaptuk és jobb mint valaha, teljes mértékben lekopaszítható Windows 95 szintre. De csempékkel is telipakolhatjuk, méretezhetjük, csoportosíthatjuk a Metro-tól megszokott egyszerű módon. Sőt még nézegethetjük teljes képernyőn is, ha valakinél esetleg nagyon beégett Metro.
               
Sok Linux párti ismerősöm mindig azt mondta, hogy: „hát tudod te mi nincs a Windowsnak, ami pingvinnek van??? Hát több asztala” – Tessék!!! Már az is van, több asztalon több alkalmazás között ugrálhatunk a WIN-CTRL és a valamelyik nyíl együttes lenyomásával.
               
Kereső a tálcán?! Mit keres? Kb. mindent: ami gépen van, ami nincs, ami neten van és így tovább. Kifejezetten gyors, és jól is indexel, megjegyzi mit kerestünk. A tálca mellé a Charm Bar is visszakúszott a hetesből, hálózati kapcsolatok, értesítések, és sok más funkciógomb is helyett kapott.
               
Most aztán mindenki lehet multi-tasking. Fogja meg az ablakot húzza a kijelző jobb szélére és már be is dokkolta fél képernyőre, dobáljon még mellé programokat, méretezze, alakítsa. Gyakorlatilag egyszerű, mint a szög és mégis lenyűgöző. Aki folyamatosan több applikációt használ, az gyorsan megszereti ezt a fejlesztést.
               
A kedvenc tartalmak mindig velünk lesznek. Ez így van rendjén, még akkor is, ha nem Windows phone-od van. Az Útitárs alkalmazás iOS és Android rendszerekkel is képes kommunikálni és megjelölt tartalmakat leszinkronizálni.
               
És itt említeném meg a leg ászabb dolgot, amit már korábban is vártunk a Redmondi szoftverórástól: univerzális applikációk. Ezek a szoftverek elfutnak: a pc-n, a lapin, az XBOX-on, a telefonon és a táblapc-n is. Ha lesz előbb-utóbb MS hűtőszekrény, akkor majd azon is futni fog. Igazán örvendetes hogy végre megcsinálták a platformok közti átjárhatóságot.
               
Az operációs rendszer részeként kapuk egy digitális segédet is. Az új csoda neve: Cortana. Egyelőre annyi szépséghibája van mindentudó „MI”-nek hogy magyarul pont nem tud, ellenben 7 másik nyelv megy neki.  A „HEY CORTANA!” mondatra felbukkan egy ablak és már beszélgethetünk is a számítógépünkkel. A dolog több, mint aminek látszik, egyértelmű utasítások is adhatunk, mint pl: naplóbejegyzés, program futtatás stb., akár megkérdezhetjük az időjárást, megkérhetjük, hogy énekeljen, vagy meséljen viccet nekünk.

Nos, elsőre ennyi, kicsit még ízlelgetjük és talán egy bővebb, elméssel visszatérünk a napokban.


Bejelentkezés
Telefonos elérhetőségeink:
(nyitvatartási időben: H-P 10-18 között)

Tel 1: +36 1 444 9500

Tel 2: +36 1 444 9501

Tel 3: +36 1 444 9502

Kosár tartalma
Összesen: 0 tétel: 0,- Ft
Ország boltja 2014 - minőségi díj első helyezés
Árukereső.hu
Mastercard

Cofidis Online Áruhitel
foxpost csomagpontok

MC CERT ISO 9001